november 15, 2017

Fredrik Nyström är ny platschef hos Rönnquist & Wettainen

Efter en lång utflykt till Volvo Lastvagnar Tuve i Göteborg, och därefter till LKAB Mekaniska i Kiruna, har Fredrik Nyström efter 16 år återvänt till Rönnquist & Wettainen och tillträtt som ny platschef.

– Det känns som att komma hem, säger Fredrik som fortfarande minns sitt första besök hos företaget redan 1978 då hans far jobbade där. På den tiden tillverkade man bland annat den midjestyrda skotern Bison.

Trots att han alltså har varit borta i 16 år, återförenas han nu med ett flertal arbetskompisar som varit företaget trogna under alla år, eller som har återvänt precis som Fredrik. Och just personalen tycker han är det viktigaste att lyfta fram.

– Vi har en otroligt kompetent och lojal personalstyrka på Rönnquist & Wettainen. Trivseln är jätteviktig för oss och att alla får chansen att växa med sina uppgifter.

Förutom att satsa på den egna personalen vill Fredrik också utveckla samarbetet med andra företag i regionen och med den mycket mångsidiga verkstadsindustrin i Malmfälten och Norrbotten.

I den egna verkstaden kommer man bland annat att ytterligare förbättra flödet genom maskinparken för bearbetning i stora dimensioner.

– Rönnquist & Wettainen har Kirunas största maskiner för svarvning, fräsning och valsning och vi ska bli ännu bättre på att använda de här maskinerna effektivt i våra kundprojekt, både i närområdet och på nya marknader.

Företaget tittar nu på möjligheten att bli en lokal leverantör för svarvning av järnvägshjul.

– Svarvning av järnvägshjul är ett perfekt exempel på hur vi kan nyttja både vår stora moderna svarv och personalens engagemang i utvecklingen av effektiva serieoperationer, avslutar Fredrik.

Andra nyheter
Meny