GMKAB har under våren anlitats för ett uppdrag vid Olkiluoto kärnkraftverk i Eurajoki kommun i Finland. Foto: TVO.
maj 31, 2017

GMKAB anlitade för gummering vid finskt kärnkraftsverk

Personal från GMKAB har under våren 2017 arbetat med gummering av kylvattensystemet i TVO:s Olkiluoto kärnkraftverk i Eurajoki kommun i sydvästra Finland.

Det är GMKAB:s finska affärspartner Teknikum Oy som har kontraktet och som valt att förstärka sitt eget team med personal från GMKAB. Under en veckas tid har Adrian Andersson och Andreas Helmersson från GMKAB arbetat med gummeringen av kylvattensystemet i Olkiluoto.

Slitage- och korrosionsskydd i gummi är en av GMKAB:s huvudinriktningar och företaget utför projekt både i egen verkstad och ute hos kund, eller som i det här fallet via en partner.

– Vi är stolta över vår medverkan i detta projekt som ställer högsta krav på kvalitet och utförande. Arbetet vid Olkiluoto kärnkraftverk är ett bra exempel på hur GMKAB:s expertis inom gummering och korrosionsskydd kan nyttjas i större anläggnings- och underhållsprojekt, säger GMKAB:s platschef Anders Lampa.

Olkiluoto kärnkraftverk är ett av Finlands två kärnkraftverk och drivs av bolaget Teollisuuden Voima Oyj (TVO). Finska kärnkraftverk hör till världens mest produktiva; 2007 levererade de 28,4 procent av Finlands elektricitet och till år 2025 väntas siffran stiga till ca 60 procent.

Andra nyheter
Meny