oktober 17, 2017

GMKAB lackerar Trafikverkets apparatvagnar

GMKAB har fått i uppdrag att lackera fyra apparatvagnar för vagnskonstruktören Kiruna Wagon och slutkunden Trafikverket.

De två första vagnarna är redan färdigställda och de återstående två befinner sig i lackverkstaden.

Det handlar om ett relativt omfattande industrilackeringsjobb där de stora järnvägsvagnarnas olika delar ska lackeras i två färger. Tak, väggar och vagnsunderrede förbehandlas genom blästring för att sedan lackeras med kulör på utsidan och en vit nyans på insidan. De färdiga delarna levereras till Kiruna Wagon för slutmontage och leverans till Trafikverket.

Apparatvagnen som Kiruna Wagon har konstruerat för Trafikverket har ytbehandlats av GMKAB.

Före lackeringen har tak, väggar och vagnsunderrede blästrats. Foto: Fredric Alm.

 

– Det här är ett bra exempel på de mer avancerade ytbehandlingsjobb vi har kompetens och utrustning att utföra, där stora komponenter lackeras i två olika kulörer. Det kräver bra logistik för att utföras effektivt, säger arbetsledare Viktor Lahti.

Ytbehandling och industrilackering utgör del av GMKAB:s kärnverksamhet. I företagets rymliga lokaler i Kiruna finns en större lackbox som är anpassad för järnvägsvagnar, tunga gruvfordon och stålkonstruktioner m.m. GMKAB utför även ytbehandlingsuppdrag genom sin filial i Boliden i Västerbotten.

Andra nyheter
Meny