Hoppa till innehållet

GMK-koncernen

GMK-koncernen består av bolagen Rönnquist & Wettainen, GMKAB, GMKAB Västerbotten och GMK Mekaniska i Svappavaara. Tillsammans erbjuder vi helhetslösningar för tung processindustri.

Rönnquist & Wettainen har i mer än 50 år har vi tillverkat och reparerat för Malmfältens industrier. Från verk och fabriker till gruvor 1365 meter under jord. Processindustrin tar aldrig ledigt och vi är alltid redo att ställa upp. Vi har människorna och maskinerna och kan ha mycket folk på plats vid stora arbeten som till exempel underhållsstopp.

Koncernens bas är i Kiruna men vi finns även i Svappavaara genom vår svets- och maskinverkstad GMK Mekaniska och i Boliden genom GMKAB Västerbotten. Genom Rönnquist & Wettainen är vi också en av delägarna i vagnstillverkaren Kiruna Wagon.

Sedan 1964
Vår verksamhet startade 1964 när Rönnquist & Wettainen öppnade sin verkstad i en före detta svinstia i Kiruna. Sedan dess har vi vuxit till en bolagskoncern med ett flertal verkstäder och lokaler, en modern maskinpark och en erfaren och mångsidig personalstyrka.

Genom att verka under ett och samma paraply kan vi erbjuda våra kunder totalentreprenader för hantering av hela eller delar av kedjan, från Projektering -> Konstruktion -> Produktion -> Installation/Montage -> Service -> Underhåll -> Avveckling.

Med erfaren personal och ett utvecklat kvalitetssystem uppnår vi förväntade resultat till rätt kostnad.

Rönnquist & Wettainen AB

Rönnquist & Wettainen AB

En leverantör inom tillverkning, montage och reparation för den tunga industrin sedan 1964.

Läs mer

GMKAB

GMKAB

Specialisten med över 35års erfarenhet på ytbehandling, korrosion och slitageskydd för tung processindustri i Norr-...

Läs mer

GMKAB Västerbotten

GMKAB Västerbotten

GMKAB Västerbotten är en komplett leverantör av tjänster för den tunga industrin, från konstruktion till färdig...

Läs mer

GMK Mekaniska

GMK Mekaniska

En kompetent leverantör av tjänster inom tillverkning och fältmek i Svappavaara.

Läs mer

By Formsmedjan. Powered by YAGO.