Hoppa till innehållet

Ytbehandling

Ytbehandling och slitageskydd för krävande applikationer är ett av GMK-koncernens fokusområden. Med hög hantverksskicklighet och bred erfarenhet av alla förekommande metoder hjälper vi våra kunder att välja rätt behandling för bästa hållbarhet och kostnadseffektivitet.

Blästring

Genom blästring tar vi effektivt bort rost och smuts både vid nytillverkning och vid underhåll av produkter.
I regel är det materialet som avgör vilket blästermedel som lämpar sig bäst. Vi väljer medel och anpassar metod efter just era behov och produkter.

Vi utför blästring på entreprenad med mobil utrustning och i våra blästerhallar som omfattar 4×17 m i Kiruna och 4×20 m i Boliden. Det som inte går att transportera till vår verkstad ytbehandlar vi på plats hos kund.

Industrilackering

I våra moderna anläggningar utför vi avancerade lackeringsarbeten i en kontrollerad miljö.

Vi är vana att hantera kundkrav både vad gäller kvalitet och volymer och har erfarenhet av såväl tunga komponenter som av mindre detaljer som kräver stor precision.

Vår största lackbox mäter 17 x 5 x 4 m och möjliggör lackering av allt från tunga stålkonstruktioner som ska klara gruvindustrins tuffaste miljöer, till lastbilsramar och traktorer som ställer högre krav på finishen.

Vi är experter på våtlackering som ger en mycket jämn och fin yta med lång livslängd. Våtlackering har också fördelen att den kan utföras i en stor skala av kulörer.

Allt arbete utförs enligt gällande ISO-standard och vi protokollför alla objekt som målas. Vid behov kan vi mäta skikttjocklekar och utfärda intyg på resultatet.

Välkommen att kontakta oss med ert projekt!

 

By Formsmedjan. Powered by YAGO.